Skip to content

Pyhät Polut vaellukset 2017

suomifinland100-tunnus_sininen_rgb-1

 

Suomi 100 -vaellus
Oronmylly – Punkaharju – Kerimäki – Vuorijärvi – Enonkoski

Vaellus on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Aika: 5.- 9.6.2017
Matka: 100 km
Hinta: 430 €, Pyhät Polut ry:n jäsenille 390 €

 

Maanantaina 5.6. kokoonnuimme Oronmyllyn leirikeskukseen, joka oli vaelluksen varsinainen lähtöpaikka. Ensimmäisen illan aikana teimme pienen patikkaretken Oronmyllyn maastossa ja tutustuimme vaellustovereihin.

Tiistaina 6.6. starttasimme kohti Enonkoskea. Ensimmäisen päivän tavoitteenamme oli Punkaharju. Nautimme alkukesän luonnosta kaikilla aisteilla; kuuntelimme lintujen laulua, tuoksuttelimme metsän tuoksuja ja ahmimme silmän ruokaa. Tälle päivälle osui myös kulttuuriyllätyksiä… Loppumatkan Putikosta Punkaharjulle soudimme kirkkoveneellä, ettei kävelymatkasta olisi tullut liian pitkä. Illalla pääsimme hoivaamaan väsyneitä kehojamme Kruunupuiston kylpylän poreisiin.

Keskiviikkona 7.6. soudimme kirkkoveneellä kirkkaan Puruveden yli Kerimäelle, jossa tutustuimme maailman suurimpaan puukirkkoon. Ne vaeltajat, jotka eivät mahtuneet kirkkoveneeseen, kävelivät Kerimäelle Kulennoisharjun kautta. Kerimäellä yövyimme idyllisessä Kaukalinnassa, joka on alunperin toiminut seurakunnan kappalaisen pappilana.

Torstaina 8.6. tavoitimme jo Enonkosken rajan. Matkanvarrelle jäi paljon kaunista itäsuomalaista maalaismaisemaa. Viimeisen yön vietimme pienen Vetojärven rannalla mökillä, jossa saimme nauttia toistemme seurasta laulaen, saunoen ja herkutellen.

Perjantaina 9.6. saavuimme Enonkoskelle, jossa vietimme päätösmessua kirkossa.

Lisätietoja vaelluksesta saat Marita Liukulta
maritaliukku(at)gmail.com tai
p. 050 345 8743 arkisin klo 17 jälkeen.

 

 

 

Tilausvaellukset ryhmille

Opastettujen ja Pyhät Polut ry:n järjestämien vaellusten lisäksi toteutetaan tilauksesta retkiä ja vaelluksia erilaisille ryhmille. Vaellus voidaan toteuttaa patikoiden, pyöräillen, meloen tai soutaen. Nämä voivat olla kestoltaan muutamasta tunnista useamman päivän retkiin. Vaellukseen/retkeen voidaan yhdistää myös kulttuurikohteissa käyntejä. Huolehdimme vaelluksen käytännönjärjestelyistä, kuten majoituksista ja ruokailuista.

Ota yhteyttä, niin räätälöidään sinun ryhmällesi sopiva kokonaisuus!

 info(at)pyhatpolut.fi tai 0400-417272  


Kaikissa vaelluksissa on sama periaate: päivän matka on sellainen, että keskitason kunnolla selviää yöpymispaikasta toiseen turvallisesti oppaan johdolla. Oppaina toimivat kokeneet vaeltajat; mukana on pappioppaita ja retkioppaita, nuoriso-ohjaajia ja huoltajia. Vaeltamista helpottaa se, että huoltoauto kuljettaa pääosan tavaroista majoituspaikalta toiselle ja selässä kannetaan vain päivätaipaleen aikana tarvittavat varusteet.

Pyhät Polut -vaelluksilla vaelletaan koko ajan yhdessä ryhmässä eli vauhti määräytyy silloin hitaimman mukaan. Muutoinkin opastetun vaelluksen ideana on yhteisen kokemuksen hakeminen, toisesta välittäminen ja luontohavaintojen tekeminen yhdessä. Taukoja pidetään kerran tunnissa ja pitempi ruokatauko on puolenpäivän aikoihin.

Vaelluksen aikana on erilaista ohjelmaa, josta opas vastaa. Yleensä ennen päivätaipaleelle lähtöä hiljennytään aamuhartauteen. Matkan varrella voi myös olla hartaus- tai rukoushetkiä, mutta ainakin laulaminen ja hiljaisuudessa kulkeminen kuuluvat matkan tekoon. Päivän päätteeksi kokoonnutaan jakamaan ajatuksia ja hiljennytään iltahartauteen. Näiden lisäksi vietämme messua/ehtoollishetkeä joissakin matkan varrella olevissa kirkoissa ja tietysti päätepisteessä Enonkoskella.

Matkan varrella on lukuisia tutustumiskohteita kuten taideateljee Punkaharjulla, maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Salpalinjan nähtävyydet, savipaja, luostarit jne. Kaikki nämä ohjelmat ovat vapaaehtoisia osallistujille.

Pyhät Polut -vaellusten hintaan sisältyy kaikissa vaelluksissa majoitus retkeilyhotelli-tasoisessa yöpymispaikassa, saunominen päivittäin, aamiainen, retkieväät ja päivällinen, oppaan palvelut ja huoltoauton kuljetus yöpymispaikasta toiseen sekä tapaturmavakuutus. Kuljetukset Enonkoskelta Savonlinnaan tai Enonkoskelta Valamoon järjestyvät omakustannushintaan.

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään vaelluskirje noin 1,5 kuukautta ennen vaelluksen alkamista. Siinä annetaan ohjeet vaellukselle valmistautumisesta ja mukaan tarvittavista varusteista. Samalla kerrotaan oppaan nimi.