Skip to content

Kolmen luostarin pyörävaellus 17.-20.6.2021

Ajankohta: to – su 17. – 20.6.2021
– Kokoontuminen Kerimäellä to 17.6. klo 12
– Päätösmessu Kerimäen kirkossa su 20.6. klo 16, jonka jälkeen ruokailu ja todistusten jako. Yhteinen retkemme loppuu klo 18 mennessä.

Yhteistyökumppanit: Savonlinnan seurakunta ja Olavin Retkeilijät ry

Oppaat: Jani Lamberg (Savonlinnan seurakunnan kappalainen) ja Juho Tanskanen (ohjaaja Olavin Retkeilijät ry:stä)

Reitti: Kerimäki – Enonkoski – Enonkosken luostari – Heinävesi – Lintulan luostari – Valamon luostari – Vihtari – Savonranta – Kerimäki, yhteensä n. 245 km

Yöpymiset: Enonkosken luostari, Valamon luostarihotelli, Vihtarin kyläkartano

Polkupyörä: Reitti on mäkinen, joten polkupyörässä on hyvä olla vähintään kolme vaihdetta. Pyörän tulisi soveltua myös huonokuntoisille teille, sillä osa matkasta on hiekkatietä. Sähköpyörälläkin voi osallistua, mutta akkujen lataamisesta pitää huolehtia itse.

Hinta: 430 €, Pyhät Polut ry:n jäsenille 380 € (liity tästä)
Hinta sisältää majoitukset, ruokailut, opastukset, huoltoauton palvelut, ensiaputarvikkeet ja vakuutuksen. Matkatavarat kuljetetaan majapaikasta toiseen huoltoautolla ja pyöräillessä mukana kuljetetaan vain päivän aikana tarvittavat eväät ja varusteet. Pyörän huollosta ja varaosista vaeltaja vastaa itse. Ohjaajat auttavat kyllä mielellään pyörän huollossa.

Ilmoittautuminen 23.5.2021 mennessä tämän sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Tietosuojaseloste

Valmismatkaehdot

Lisätietoja: Marita Liukku p. 050 345 8743 (viikonloppuisin tai arkisin klo 18 jälkeen) tai marita.pyhatpolut(at)gmail.com.
Noin kuukautta ennen vaelluksen alkua kaikille ilmoittautuneille lähetetään vaelluskirje, josta selviää tarkemmat ohjeet vaellukselle valmistautumisesta ja vaelluksen käytännönjärjestelyistä.


Tervetuloa Pyhät Polut ry:n järjestämälle kolmen luostarin pyörävaellukselle. Vaellus toteutetaan yhteistyössä Savonlinnan seurakunnan ja Olavin Retkeilijöiden kanssa.

Matkaa tehdään leppoisaan tahtiin ja taukoja pidellen itä-suomalaisista järvistä, koskista ja metsämaisemista nautiskellen. Vaelluksella on tarjolla hengellistä ohjelmaa Jani-papin hartauksien ja luostarien tarjoamien sisältöjen muodossa.

Vaellus alkaa Kerimäeltä, maailman suurimman puukirkon juurelta. Ensimmäisenä vaelluspäivänä ajetaan n. 55 km matka Enonkosken luterilaiseen luostariin, jossa vietämme ensimmäisen yön.

Perjantaina pyöräilemme Heinäveden kirkon ja Lintulan luostarin kautta Valamon luostariin, jossa yövymme toisen yön. Ajomatkaa kertyy n. 90 km. 

Lauantaiaamuna tutustumme Valamon luostarin toimintaan. Vaeltajilla on mahdollisuus osallistua luostarin aamupalvelukseen. Luvassa on myös opastuskierros ja Taivaallinen maisema -näyttelyyn tutustuminen. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa n. 40 km verran Vihtariin, jossa majapaikkanamme on Vihtarin kyläkartano (lattiamajoitus).

Sunnuntaille ajomatkaa jää n. 60 km. Matkalla piipahdamme Savonrannan kirkossa. Kerimäelle päästyämme vietämme päätösmessua Kerimäen kirkossa.

Tule ja tuo kaverisikin,  Jeesuskin tulee (Matt. 18:20).

Nähdään Pyhillä Poluilla!

En pelkää siis vaarojen matkaa,
hän silloinkin kantaa ja vie,
kun polku on synkeä, kaita on tie.
Voin kanssansa taivalta jatkaa.
Hän vastakin auttava lie.

Virsi 903: 4