Skip to content

Kolmen luostarin pyörävaellus 6.-10.6.2022

PERUTTU vähäisen osallistujamäärän vuoksi

Tervetuloa Pyhät Polut ry:n järjestämälle kolmen luostarin pyörävaellukselle. Vaellus toteutetaan yhteistyössä Savonlinnan seurakunnan ja Olavin Retkeilijöiden kanssa.

Matkaa tehdään leppoisaan tahtiin ja taukoja pidellen. Nautiskelemme Itä-Suomalaisista järvimaisemista, koskista ja metsäteistä. Pysähdymme viettämään aikaa Ihamaniemen, Lintulan ja Valamon luostareissa. Tarjolla on hengellistä matkaevästä Jani-papin hartauksien ja luostarien tarjoamien sisältöjen muodossa.

Ajankohta: ma – pe 6. – 10.6.2022
* Kokoontuminen Kerimäellä ma 6.6. klo 12
* Päätösmessu Kerimäen kirkossa pe 10.6. klo 16, jonka jälkeen ruokailu ja todistusten jako. Yhteinen retkemme loppuu klo 18 mennessä.

Yhteistyökumppanit: Savonlinnan seurakunta ja Olavin Retkeilijät ry

Oppaat: Jani Lamberg (Savonlinnan seurakunnan kappalainen) ja Juho Tanskanen (ohjaaja Olavin Retkeilijät ry:stä)

Reitti: Kerimäki – Enonkoski – Enonkosken luostari – Heinävesi – Karvio – Lintulan luostari – Valamon luostari – Vihtari – Savonranta – Kerimäki, yhteensä n. 250 km

Yöpymiset: Enonkosken luostari, Karvion Leirintä, Valamon luostari, Vihtarin kyläkartano (lattiamajoitus)

Polkupyörä: Reitti on mäkinen, joten polkupyörässä on hyvä olla vähintään kolme vaihdetta. Pyörän tulee soveltua myös huonokuntoisille teille. Noin kolmasosa matkasta on hiekka- tai soratietä, josta osa huonokuntoista metsäautotietä. Sähköpyörälläkin voi osallistua. Lisätietoja järjestäjältä.

Hinta: 560 €, 1hh lisä 90 €
Vaelluksen osallistumismaksusta lähetetään lasku sähköpostilla noin kuukautta ennen vaelluksen alkua. Eräpäivä on 8.6.2022
Hinta sisältää majoitukset, ruokailut, opastukset, huoltoauton palvelut, ensiaputarvikkeet ja vakuutuksen. Matkatavarat kuljetetaan majapaikasta toiseen huoltoautolla ja pyöräillessä mukana kuljetetaan vain päivän aikana tarvittavat eväät ja varusteet. Pyörän huollosta ja varaosista vaeltaja vastaa itse. Ohjaajat auttavat kyllä mielellään pyörän huollossa.

Ilmoittautuminen 5.5.2022 mennessä tämän sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta.

Tietosuojaseloste

Valmismatkaehdot

Lisätietoja: Marita Liukku p. 050 345 8743 (viikonloppuisin tai arkisin klo 18 jälkeen) tai marita.pyhatpolut(at)gmail.com.
Noin kuukautta ennen vaelluksen alkua kaikille ilmoittautuneille lähetetään vaelluskirje, josta selviää tarkemmat ohjeet vaellukselle valmistautumisesta ja vaelluksen käytännönjärjestelyistä.


Retken kuvaus

Vaellus alkaa Kerimäeltä, maailman suurimman puukirkon juurelta. Ensimmäisenä vaelluspäivänä ajetaan n. 55 km matka Enonkosken luterilaiseen luostariin, jossa vietämme ensimmäisen yön.

Tiistaina pyöräilemme Heinäveden kirkon kautta Karvioon, jossa yövymme toisen yön. Ajomatkaa kertyy n. 60 km. 

Keskiviikon ajomatka on vain 25 – 30 km. Ajamme Karviosta Lintulan luostariin, josta jatkamme matkaa Varistaipaleen kanavan kautta Valamon luostariin, jossa majoitumme kolmannen yön.

Torstaiaamuna tutustumme Valamon luostarin toimintaan. Vaeltajilla on mahdollisuus osallistua luostarin aamupalvelukseen. Luvassa on myös opastuskierros ja näyttelyihin tutustuminen. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa n. 40 km verran Vihtariin, jossa majapaikkanamme on Vihtarin kyläkartano (lattiamajoitus).

Perjantaille ajomatkaa jää n. 60 km. Matkalla piipahdamme Savonrannan kirkossa. Kerimäelle päästyämme vietämme päätösmessua Kerimäen kirkossa.

Tule ja tuo kaverisikin,  Jeesuskin tulee (Matt. 18:20).

Nähdään Pyhillä Poluilla!

En pelkää siis vaarojen matkaa,
hän silloinkin kantaa ja vie,
kun polku on synkeä, kaita on tie.
Voin kanssansa taivalta jatkaa.
Hän vastakin auttava lie.

Virsi 903: 4