Skip to content

Huosionjärven luontopolku

Kerimäelle Huosionjärven ympärille on rakennettu yhteistyössä Pyhien Polkujen ja Kerimäen kappeliseurakunnan kanssa 5 km mittainen luontopolku. Reitillä on muutama jyrkempi ylämäki, mutta muuten reitti on helppokulkuinen ja sen voi kulkea joko jalan tai maastopyörällä. Reitti soveltuu hyvin myös lapsiperheille.

Reitti alkaa Huosion majan pihasta (Ukonmurrontie 74, 58200 Kerimäki), mutta sen voi hyvin kulkea myös Kerimaan suunnasta käsin.

Reitin varrella on seurakuntapastori Sanni Rissasen laatimia tekstikylttejä. Polku kuljettaa sinua läpi vuorisaarnan, yhden Jeesuksen tunnetuimmista opetuksista. Matkan varrella on myös psalmitekstejä, joita voit kulkiessasi pohdiskella.

Huosionjärven eteläpuolella sijaitsevan Valkeislammen rannalla on laavu, jossa voi pitää taukoa ja paistaa vaikka makkaraa. Reitin loppupäästä löytyy metsäkirkko, jossa voi hiljentyä ja ihastella kaunista järviluontoa.

Ajo-ohje Huosion majalle:

https://www.savonlinnanseurakunta.fi/huosio/saapumisohje

Luontopolun tavoittaminen Kerimaasta päin:

Ukonmurrontieltä kääntyy metsikköön metsäautotie, jonka risteyksessä on hieno ”Huosio”-kyltti. Noin kilometrin päästä aukealle saavuttaessa mäen päältä oikealle jatkuu latupohja Kerimaahan, mutta tie kaartaa vasemmalle.

Auton voi jättää vasemmalla aukeavalle levennykselle (ks. kuva). Tästä jatketaan jalan metsän laidasta hieman oikealle laskeutuvaa tietä pitkin harjujen välistä ja käännytään toisesta risteyksestä oikealle. Kaiken kaikkiaan matkaa Ukonmurrontieltä Huosion majalle tulee n. 1,5 km.

Auton voi jättää tälle aukealle. Matka jatkuu risteyksestä oikealle.