Skip to content

Lapsiperheille

Retki Polvikoskelle

Lapsiperheille mielenkiintoinen ja sopivan pituinen retki Pyhillä Poluilla voisi olla retki Enonkoskelle Polvikosken laavulle. Reitti on niin lumoava, että lapset jaksavat hyvin kulkea sen. Matka on yhteen suuntaan alle kaksi kilometriä.

Autolla kannattaa tulla Kerimäen suunnasta Toramäentietä pitkin. Auton voi jättää Toramäentien loppupäähän Kattilanmäkeen (n. 2,5 km Kattilamäentieltä) ja jatkaa siitä eteenpäin Pyhät Polut -reittiä pitkin oranssipäisiä tolppia seuraten.

Aluksi reitti kulkee maatalon pihan läpi ja vanhan veräjän ohi. Saattapa siinä nähdä lehmiäkin käyskentelemässä. Tämän jälkeen on jännittävän salaperäinen pahkametsä sammalpeitteineen. Kukahan metsässä mahtaa asua ja kuka on jättänyt kahvipannun puunoksaan roikkumaan?

Kerimäen ja Enonkosken raja ylittyy purosillan kohdalla ja tämän jälkeen alkaa Mustolanmäentie. Polvikosken laavulle käännytään heti kohta vasemmalle ja loppumatkan voi ”suunnistaa” kosken kohinaa seuraten. Paluumatka kuljetaan samaa reittiä takaisin.

 

Kosken toisella rannalla kulkee Majavapolku ja jos ”virtaa” vielä riittää, niin siellä voi käydä etsimässä ja ihastelemassa majavan tekosia.

Ajo-ohje Kerimäen suunnasta: