Skip to content

Polvikosken laavu

Polvikosken laavu Enonkoskella on Pyhien Polkujen ”kantapaikka”. Se sopii hyvin retkikohteeksi niin lapsiperheille kuin eräretkeilijöillekin.

  • Laavu on niin iso, että siinä voi yöpyä.
  • Vettä voi ottaa koskesta, kunhan vain muistaa keittää sen ennen juomista.
  • Isompia ryhmiä (20-30 hlöä) varten löytyy tarjoilupöytä ja penkkejä.
  • Alueella on huussi.

Polvikosken laavulle pääsee autolla, mikä tekee siitä helpon retkikohteen lapsiperheille sekä saavutettavan sellaisille henkilöille, jotka eivät pysty patikoimaan. Mustolanmäentiellä muutama sata metriä ennen laavua on isompi merkitty parkkipaikka. Seuraamalla oranssipäisiä Pyhät Polut tolppia löytää helposti parkkipaikalta laavulle.

Jos haluaa ajaa autolla laavulle asti, parkkipaikan kohdalta jatketaan Mustolanmäentietä muutama sata metriä eteenpäin ja käännytään sitten oikealle. Jos ajat Mustolanmäentien päähän, olet jo mennyt laavun risteyksen ohi.

Tässä ajo-ohjeet Enonkoskentieltä:

Laavulta on mahdollisuus lähteä patikoimaan Pyhät Polut -reittiä pitkin Kerimäen suuntaan tai kosken toista reunaa Majavapolkua pitkin.

Lapsiperheille

Lapsiperheille suosittelemme Polvikoskelle tulemista Kerimäen suunnasta. Auton voi jättää Toramäentien päähän ja jatkaa siitä eteenpäin Pyhät Polut reittiä pitkin. Polvikosken laavulle on vain muutama kilometri ja reitti on niin lumoava, että lapset jaksavat hyvin kulkea sen.

Aluksi reitti kulkee maatalon pihan läpi ja vanhan veräjän ohi, jonka jälkeen on jännittävän salaperäinen pahkametsä sammalpeitteineen. Kukahan metsässä mahtaa asua ja kuka on jättänyt kahvipannun puunoksaan? Onkohan asialla ollut Metsä Mörri?

Ajo-ohje Kerimäen suunnasta: