Skip to content

Puheenjohtajan joulutervehdys

Posted in Yleinen

HYVÄT PYHÄT POLUT RY:N JÄSENET, YSTÄVÄT JA YHTEISTYÖKUMPPANIT

Vuosi 2020 on ollut monin tavoin erikoinen. Jokavuotista vaellusta Oronmyllyltä Enonkoskelle ja syyskuun alun Lupsakkaa patikkaviikkoa emme saaneet toteutettua. Juhannuksen jälkeisen viikon perinteinen linja-automatka Helsingistä tehtiin tänä vuonna elokuun alkupuolella tavallista pienemmällä osanottajajoukolla. Jotain sentään toteutui suunnitelmien mukaisesti. Savonlinnan seudulla toimiva vaelluskerho teki useita erilaisia päivän vaelluksia. Heinä-elokuun vaihteessa toteutettiin tiedotusvälineitäkin kiinnostanut kirkkovenesoutu Valamosta Savonlinnaan. Kahdella kymmenen soutajan veneellä soudettiin hyvän sään vallitessa 150 km viiden päivän aikana.


Pyhät Polut ry:n hallituksen osalta vuosi 2020 jää historiaan suurten muutosten vuotena. Yhdistyksen koko 11-vuotisen toiminnan ajan puheenjohtajan pestiä hoitanut Veli-Matti Hynninen luopui puheenjohtajuudesta ja jättäytyi pois hallituksesta. Iloksemme hän on kuitenkin edelleen mukana yhdistyksen toiminnassa ahkerana innovaattorina ja taustatukena. Myös hallituksessa kymmenen vuotta ollut loviisalainen Juha Turja ja muutaman vuoden hallituksessa ollut kerimäkeläinen Marita Liukku jättäytyivät pois hallitustyöskentelystä. Onneksi kumpikaan heistä ei toimintaa jätä. Marita vetää vaelluskerhoa ja on monessa muussa mukana. Hän on myös luvannut toistaiseksi päivittää kotisivuja. Juha toimii Veli-Matin tavoin innovaattorina ja on edelleen tärkeä voimavara myös mm. tolppatalkoissa. Kymmenen vuotta hallituksessa olleena, minut valittiin puheenjohtajaksi. Liisa Rautiainen jatkaa sihteerinä. Muut ovatkin sitten uusia. Unto Mikkonen toimii varapuheenjohtajana. Muut jäsenet ovat Raija Kautonen ja Ilmari Kosonen.

Lähdemme vuoteen 2021 luottavaisina ja toiveikkaina. Suunnitelmissa on monta mukavaa ja mielenkiintoista tapahtumaa.

  • 7.-13.6. kirkkovenesoutu Valamosta Savonlinnaan, Pirkko Kaskinen, Paavo Immonen
  • 17.-20.6. polkupyörävaellus, Jani Lamberg ja Juho Tanskanen
  • 20.6. maisemakävely, yhteispohjoismainen luonnonkukkien päivä, Ilmari Kosonen
  • 29.6.-1.7. linja-automatka Helsingistä Savoon, Pirkko Kaskinen
  • 5.-10.7. vaellus Oronmyllyltä Enonkoskelle, Unto Mikkonen, Heikki Riipi
  • 2.-8.8. kirkkovenesoutu Kerimäeltä Savonlinnaan, Pirkko Kaskinen, Paavo Immonen
  • toukokuussa kävelytempaus Enonkoskella ja Savonlinnassa, valtakunnallinen Suomen Ladun tempaus
  • Enonkosken kävelytempauksen yhteydessä yhdistyksen vuosikokous
  • Vaelluskerhon vaellukset kerran kuukaudessa, Marita Liukku, Irma Tolvanen
  • Lupsakka patikkaviikko keväällä tai alkusyksyllä, Pirkko Kaskinen

Uusia, mielenkiintoisia yhteistyökuvioita on avautunut. Pyhän Olavin Killan kanssa tehdään yhteistyötä mm. kirkkovenesoudun ja Pyhän Olavin mannerreitin tiimoilta. Sulkavan Vene Oy on tärkeä kumppani kirkkovenesoutujen suunnittelussa ja toteutuksessa. Savonlinnan seudun matkailun ja eri yhdistysten välisen yhteistyön koemme myös tärkeäksi, samoin kuin valtakunnallisen vaellusyhteistyön, paikallisia yhdistyksiä ja yrityksiä sekä kuntia ja seurakuntia unohtamatta. Olemme avoimia verkostoitumiselle ja monimuotoiselle yhteistyölle.

Tavoitteemme on edelleen selkeä. Yhdistyksen toimintaidea on tukea ihmisten fyysistä ja henkistä hyvinvointia. Vaelluksiin liittyy vahvasti luontokokemus kauniissa luonnossa, lähikulttuuriin tutustumista erilaisissa paikallisissa kohteissa sekä hengellinen ulottuvuus hartauksien ja hiljentymisen kautta. Toiminnallaan Pyhät Polut ry tukee myös maaseudun elinvoimaisuutta ja paikallistaloutta sekä edistää eri toimijoiden yhteistyötä ja verkostoitumista.

Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette tavalla tai toisella olleet mukana toiminnassa! Olette meille korvaamattoman tärkeitä. Toivomme, että hyvä ja mukava yhteistyömme jatkuu ensi vuonnakin. Ja haastetaan muitakin mukaan.

Toivotan omasta ja koko hallituksen puolesta

Riemullista Vapahtajamme syntymäjuhlaa ja Siunattua Uutta Vuotta!

Iloisin vaellusterveisin Pirkko Kaskinen
Pyhät Polut ry, puheenjohtaja
p. 050-522 5311
sp. pirkko.kaskinen(at)gmail.com

Comments are closed.